CREATIVE FUTURES 2020

This program is open for applications from any year 11 & 12 students (2020) who LOVE art and is curious about forging a Creative career.

WHAT IS INVOLVED: This is a practical art making and mentoring program for young people who LOVE the arts and think they may want some future in a Creative Industry. This will be hands on, relaxed, inspiring and you will get messy! It will run for 10 sessions over the first 6 months of 2020 and include:

– Drawing and mark making

– Printing techniques

– Life Drawing

– Collage, book making and portfolio development

– Exposure experiences (excursions!) and

– A student exhibition at the end at Riverina Community College

Tuition is free and there is a $200 materials fee, we accept Creative Kids Vouchers to assist in covering these costs.

CREATIVE FUTURES EOI CLOSES MONDAY 24th FEBRUARY

CONTACT: Elaine Camlin for further information @ elaine_camlin@hotmail.com

TIMELINE

Session 1 –       Saturday 15 March 11am – 4pm

Create Hub       Introduction/ Practical: expressive mark-making exercises, drawing projects. (5 hours)

Session 2 –       TBC

TBC                  Exposure experience 1:  (4 hours)

Session 3 –       Monday 6 April 6.00pm – 8.00pm

Create Hub       Practical: life drawing session with local artist and model and group critique, and discussion.  (2 hours)

Session 4 –       Tuesday 21 April 10am – 4pm

RCC                 Practical: expressive printmaking, cyanotype exposures, viewing of RCC gallery space, ahead of final exhibition. (6 hours)

Session 5 –       TBC

TBC                  Exposure experience 2: (2 hours)

Session 6 –       Saturday 16 May 10am – 4pm

Create Hub       Practical: Book design, construction and collage. Resolving works – adding new media, stitching, re-developing, redrawing and finishing works (6 hours)

Session 7 –       Saturday 13 June 11am – 4pm

Create Hub       Group Session: Group critique and discussion from previous sessions. Curating works as a group for exhibition, writing media release, taking photographs, designing exhibition invitations. Finalising all works in progress. Visiting Artist to discuss the value of effective marketing and design, to promote exhibitions and arts practices, and exhibitions. (5 hours)

Session 8 –       Saturday 27 June 11am – 3pm 

Create Hub       Professional Practice: Portfolio development and mock interviews with a panel of local practitioners. (4 hours)

Session 9 –       Monday 20 July 4.00 – 7.00pm

RCC                 Professional Practice: exhibition installation (3 hours)

Session 10 –     Saturday 25 July 11am – 1pm

RCC                 Exhibition Launch: Family, friends and community invited to celebrate the program and participants achievements. (2 hours)

Creative Futures Exhibition Runs: Saturday 25 July – Friday 7 August 2020

EOI’s open on Monday 11th November. Please email elaine_camlin@hotmail.com for further information
See the source image